- Haberler
- Haberde İnsan
- Sumud Aktivisti İbrahim Bahşi Elazığ'a Döndü
Sumud Aktivisti İbrahim Bahşi Elazığ'a Döndü
Gazze'ye destek amacıyla karayolu üzerinden Libya güzergâhını kullanarak bölgeye ulaşmayı hedefleyen Sumud Kara Konvoyu'nda yer alan Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, yurda döndü.
Hafter güçlerinin engellemesi nedeniyle sınır kapısında yaklaşık 10 gün bekleyen konvoyun geçişine izin verilmemesi üzerine misyonun tamamlanmasına ve katılımcıların ülkelerine dönmesine karar verildi.
Gazze İçin Yola Çıkmışlardı
Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve insani destek sağlamak amacıyla oluşturulan Sumud Kara Konvoyu, Libya üzerinden Refah Sınır Kapısı’na ulaşmayı hedefliyordu.
Ancak bölgede yaşanan güvenlik ve siyasi gelişmeler nedeniyle konvoyun geçişine izin verilmedi.
“Safımızı Belli Etmek İçin Yola Çıkmıştık”
Elazığ’a dönüşünün ardından havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Gazze davasından vazgeçmeyeceklerini söyledi.
Bahşi açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Gazze’nin kurtuluşu için Hz. İbrahim’i yakmaya çalışan ateşe su taşıyan karınca misali safımızı belli etmek için bir yola çıkmıştık. Gazze özgür olana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz.”
“Gazze İçin Mücadelemiz Sürecek”
Bahşi, Gazze’de yaşananların insanlık vicdanını yaraladığını belirterek, dünyanın farklı noktalarından gönüllülerin Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.
Sumud Konvoyu’nun amacının sadece fiziki bir yolculuk değil, aynı zamanda mazlum halkların yanında olunduğunu göstermek olduğunu kaydetti.
Bakmadan Geçme
