Sağlık Çalışanlarına Yönelik Yapılan Şiddeti Kınıyoruz

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, geçtiğimiz günlerde Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi de gerçekleşen doktor ve hastane personeline yapılan saldırıyı kınadı.

Başkan Uzun;  Sağlık Merkezi konumunda olan İlimiz de yaşanan   “Sağlık çalışanına” yönelik şiddetin son örneğini maalesef ilimizde yaşadık. Çalıştığı hastanenin Kardiyoloji Koroner Yoğun Bakım bölümünde hasta yakınlarının saldırısına uğrayan Dr. İsmail Polat ile sağlık personellerine yönelik şiddeti, kimden ve nasıl geldiğine bakmaksızın kınıyoruz dedi.

Uzun; Tek amaçları İlimizin ve bölgemizin insanına en iyi şekilde sağlık hizmeti vermek olan ve bu uğurda 7 gün 24 saat canla başla çalışan tüm sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti, kınıyoruz dedi.

Her konuda Sözlü şiddeti bile kabul etmezken böyle bir fiziksel saldırının kabul edilmesi mümkün değildir diyen Uzun.

Şiddettin ne medeniyetimizde, ne kültürümüz de, ne de ahlaki değerlerimizle bağdaşmaktadır. İnsan sevgisinin, merhametin ve hoşgörünün hakim olması gereken sağlık alanında bu tür olayların bir daha yaşanmamasını yürekten temenni ediyorum.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastahanesin de görevli tüm sağlık çalışanlarına şahsım ve derneğimiz adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyorum." Dedi.

Bakmadan Geçme