Milletvekili Erol, Depremde Evi Yıkılan Hak Sahiplerinden 5 Kuruş Para Alınmayacak, Tüm Borçları Silinecek

Milletvekili Erol, TOKİ'den konut alan bütün depremzede mağduru hemşehrilerimizin tüm borçları silinecek, tapuları kendilerine teslim edilecek

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Milletvekili Gürsel Erol, geçen 5 yıl aradan sonra halkın da teveccühü ile CHP’den Elazığ’da milletvekili adayı olarak gösterildi. Milletvekili Erol, ‘Elazığ’a bir müjdemiz var’ diyerek çok önemli bir konuyu kamuoyu ile paylaştı. Milletvekili Erol,  24 Ocak 2020 Elazığ’da depreminde evleri ağır hasar gören ve yıkılan hak sahibi depremzedelerden 5 kuruş para alınmayacağını ve tüm borçları silineceğini belirtti. 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “  24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da bir deprem yaşadık. Bu deprem sonrası TOKİ  konutları denilen depremzedeleri verilen Elazığ genelinde yaklaşık 25 binin üzerinde konut yapıldı. Bu konutlar yurttaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması adına daha sonrasında 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde de yurttaşlarımızın can güvenliğini sağlayan konutlar. Ama sonuç itibariyle bu konutların hem metrekareleri ile ilgili hem oda sayıları ile ilgili ve köylerde yapılan konutların ahırsız yapılması ile ilgili genel sorunlar yaşandı” dedi. 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde deprem komisyonunda görev aldığını belirten Milletvekili Erol, “ Burada depremzedelere 2+1 konutlar yapılmayacak. Konutlar 3+1 olarak yapılacak. Artık orta hasarlı diye bir tanımlama da olmayacak, yine deprem komisyonunda bunu gündeme getirdik. Bundan sonra orta hasarlı bina da ağır hasarlı bina olarak değerlendirilerek, ağır hasarlı binası olanlara yeni konutlar verilecek. Köy evleri için de gelişme oldu. Bir bağ evi gibi ve ahırsız yapılan köy evleri için de köy evlerinin ahırlı olması için belirttik. Biz deprem komisyonu olarak bu üç noktada ilgili bakanlıklara yazışma yapıp bunlarla ilgili yaptırım gücünü kullandı. Bundan sonra TOKİ 2+1 konutları ve Elazığ’da bundan sonra yapılacak köy konutları ile ilgili ahırlı konutları ve orta hasarlı tanımını gündeminde çıkardı. Bu Elazığ adına güzel bir gelişme” diye konuştu.

HAK SAHİPLERİNDEN 5 KURUŞ ALINMAYACAK, TÜM BORÇLARI SİLİNECEK

Elazığ’a bir müjdemiz var’ diyerek sözlerini sürdüren Erol, “ Dediğim gibi 25 bine yakın konut yapıldı. Bu konutlardan geçmişte yapılan konutlar dahil olmak üzere, şuanda vatandaşların içerisinde oturduğu konutlar dahil genel başkanımızın kamuoyu ile paylaştığı üzere  bir sözü var. Şuanda yapılmış ve içinde oturulan konutlar ve bundan sonra yapılacak konutlarla ilgili vatandaşlarımızda, hak sahiplerinden 5 kuruş alınmayacak. Tüm borçları silinecek. Bu konutlara bedavaya sahip olacaklar. Çünkü  sosyal hukuk devleti olmanın gereği budur. Vatandaşlardan kaynaklı olmayan bir afet yaşandığı zaman devlet vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinden sorumludur. Mal güvenliğinin sorumluluğu da vatandaşlarımıza aynı standartlarda ver koşullarda bu konutların ücretsiz verilmesidir. Bununla ilgili Elazığ kamuoyunu bilgilendirmek isterim. Bu aslında Elazığ açısından son derece önemlidir. Hiç kimse merak etmesin, bizim iktidarımızda 14 Mayıs sonrası şuanda konutlarında oturan TOKİ’den konut alan bütün depremzede mağduru hemşehrilerimizin tüm borçları silinecek, tapuları kendilerine teslim edilecek” diye konuştu. 

Milletvekili Erol, Depremde Evi Yıkılan Hak Sahiplerinden 5 Kuruş Para Alınmayacak, Tüm Borçları Silinecek
Milletvekili Erol, Depremde Evi Yıkılan Hak Sahiplerinden 5 Kuruş Para Alınmayacak, Tüm Borçları Silinecek
Milletvekili Erol, Depremde Evi Yıkılan Hak Sahiplerinden 5 Kuruş Para Alınmayacak, Tüm Borçları Silinecek
Yorumlar 1
Latif 13 Nisan 2023 21:31

Bay gürsel erol bol keseden sallamaya devam et,işin gücün yalan.

Bakmadan Geçme