Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası 1. İstişare Toplantısı Düzenlendi

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar esnaf Odası tarafından istişare toplantısı düzenledi.

1.’si düzenlenen istişare toplantısına Elazığ Esnaf Sanatkarlar Birliği Başkanı Cemil Erdem, tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Elazığ Ticaret İl Müdürü Bilal Öztürk, Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Zülfü Tarhan ve esnaflar katıldı.

“ZAMLAR SEKTÖRÜMÜZÜ ÇOK ZORLUYOR”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştire Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar esnaf Odası Başkanı Zülfü Tarhan, istişare toplantısına katılan herkese teşekkür ederek toplantıların devam edeceğini dile getirdi.

Tarhan: “Hizmet sektörü olarak son dönemlerdeki ekonomik buhranı en çok yaşayan ve en çok ayakta durmak için direnen zümreyiz. Sebebine gelince aldığımız ekmek, gıda maddeleri sar malzemeleri, dükkan kiraları, elektik su doğalgaz gibi sabit giderlerimiz sürekli zamlanmakta. Bizler ise çoğu zaman bu zamları fiyatlarımıza yansıtamamaktayız. Bir yemeği meydana getirebilmek için 10 kalem malzeme kullanıyoruz. Ama tek kalem olarak satıyoruz. Bu yüzden yaptığımız yemeğin maliyeti ciddi şekilde artıyor ve kar marjlarımız günden güne eriyor. Bizler vergilerimizle her zaman ülke ekonomisine katkıda bulunmuş, verdiğimiz hizmetle şehrimizin yemek kültürünü en iyi şekilde tanıtmak için mücadele veren iş yerlerinde çalıştırdığımız personelle istihdama katkı sunan ve de tabiri caiz ise birer bacasız fabrika konumunda olan işletmeler olarak sektörde yaşadığımız bu sıkıntıların dikkate alınmasını istiyor, haksız yere yapılan azami zamların önüne geçilmesi ve yine sektörümüze ciddi zararlar veren gıda terörünün önüne geçilmesini yetkililerimizden arz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMASI LAZIM”

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemil Erdem’de, “Türkiye’de çok ciddi manada bir ekonomik sıkıntı yaşanıyor. Bu ekonomik sıkıntının önüne geçilmesi için herkes üzerine düşen görevi mutlaka ve mutlaka yapmaları lazım. Fazla harcamalar yapılmaması lazım. Çünkü arkadaşlar bütün şer güçler bütün şer odaklar Türkiye üzerinde odaklandılar. Yaptıkları çok şeyler oldu. Terör olaylarıyla, FETÖ olaylarıyla Türkiye’yi sindiremediler durduramadılar ama maalesef bu ekonomik olaylarda ciddi manada baskı var Türkiye’nin üzerinde. Onun için bizlerde Türkiye’nin kalkınması, büyümesi, güçlenmesi için özellikle ve özellikle esnaf ve sanatkarlar olarak bizlerde elimizden ne geliyorsa devletimiz açısından her zaman her şeyde yardımcı olmaya, destek olmaya hazırız” şeklinde konuştu.

“SAHAYA İNDİK”

Elazığ Ticaret İl Müdürü Bilal Öztürk’te, “Ülkenin içinde bulunduğu bu ekonomik savaş hali malum. Bunu fırsat bilen bit takım kendini bilmeler, vatan hainleri fırsatı ganimete çevirmek gibi teşebbüs içindedir. İnşallah bakanlığımızın aldığı bir kararla da biz sahaya indik. 18 kişilik denetim ekibimiz başladı. Bundan sonra özellikle dolardan etkileniyormuş gibi zam yapanların inşallah raporlayıp yukarıya bildireceğiz. Tabi ki bu durumdan en fazla etkilenen esnaf gruplarından biri de lokantacılar. Bizim amacımız bu faiş fiyatı yapan, kaynağa ulaşabilmek. Yani lokantacı bir kebabı niye %100 arttırdı dan ziyade arttırma sebebini araştırmaya çalışıyoruz” dedi.

“İTHALAT VE İHRACATTAKİ DENGESİZLİKLERİ HEPİMİZ TAKİP EDEBİLİYORUZ”

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan’da, “Ülkemizi son dönemlerde geçmiş olduğu ekonomik kriz. Dolayısıyla bizler de hem müdürlük olarak hem şahıs olarak sizlerle birlikte hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın, Bakanlıklarımızın almış olduğu tasarruf tedbirleri kararı gereğince yapmamız gereken üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmek üzere inşallah bazı çalışmalar yürütüyoruz. Tabi ki bizler hepimiz şunu iyi biliyoruz ki ülkemiz gerçekten çok ciddi atılımlar yapmakta ve uluslararası arena da ciddi manada ses getiren projeleri ortaya koymaktadır. Bu projeler, bu atılımlar ülkenin bu gelişimi maalesef bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Ama herkes bu durumdan memnun değil. Dolayısıyla uluslararası şer güçleri de ülkenin bu ileriye doğru olan gidişatını engellemek ve buna set koymak için var güçleriyle çalışıyorlar ki son dönemlerde dövizdeki dalgalanmalar, piyasadaki dalgalanmalar ithalat ve ihracattaki dengesizlikleri hepimiz takip edebiliyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme