İş İnsanı Veysel Demirci ETSO'nun İhaleye Neden Katılmadığını Sordu ?

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan Türkiye'nin en zengin maden rezervinin işletme ihalesi yapıldı. Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş ve Port Madencilik A.Ş'nin katıldığı ihaleyi 2 Milyar 205 Milyon TL Bedelle Port Madencilik A.Ş kazandı.

HAYALLER YIKILDI

İhaleye katılmak amacıyla Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan  Elazığ Girişim Grubu, kamuoyu ve iş dünyasına çağrı yaparak Elazığ Girişim Grubu'na katılmaya ve maden sahası için pay almaya davet etmişti.

Haftalarca süren kampanyalar çerçevesinde Elazığ Girişim Grubuna dahil olan yüzlerce vatandaş milyonlarca lira para verdi.
Maden ihalesini kazanıp,  işletmede hissedar olmayı hayal eden vatandaşların tüm umutları yıkıldı.

ETSO'DAN AÇIKLAMA YAPILMADI

İhaleye katılmak için kurulan ve ihaleyi kazanacağı kamuoyuna lanse edilen Elazığ Girişim Grubu bugün yapılan ihaleye katılmadı.
Elazığ Girişim Gurubunun bu hamlesine kimse anlam veremezken, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasından da herhangi bir açıklama yapılmadı.

"AMAÇ ÜZÜM YEMEK DEĞİL, BAĞCIYI DÖVMEK"

Elazığlı iş insanı Veysel Demirci, maden ihalesine katılacaklarını söyleyen ancak ihaleye girmeyen Elazığ Girişim Grubu yönetimine sert tepki gösterdi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan'ın aylardır Elazığ kamuoyunu meşgul ettiğini ve umut dağıttığını belirten Demirci: "ETSO başkanı asilhan aslan insanların umutları ve hayalleriyle oynamıştır. Kaybeden bir kez daha Elazığ olmuştur. Tüm siyasi parti ve tüm STK'ları defalarca göreve çağırmasına rağmen herkese umut dağıtıp bu ihaleye neden girmediğini kamuoyuna açıklamak zorundadır. Burada Asilhan Arslan'ın amacının üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu düşünüyorum. Tüm umutlarını ve parasını ihaleye yatıran vatandaşın maddi ve manevi kaybı nasıl telafi edilecek?" diye konuştu.

Bakmadan Geçme