İl Özel İdaresi Köy Yollarının Standartları Yükseltiyor

Elazığ İl Özel İdaresi ekipleri asfaltsız köy yolu bırakmamak ve var olan yolların kalitelerini yükselterek köylerimizdeki yaşam kalitelerini arttırıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri asfaltsız köy yolu bırakmamak ve var olan yolların kalitelerini yükselterek köylerimizdeki yaşam kalitelerini artırmak için asfaltlama çalışmalarını aynı anda çok sayıda köy yolunda sürdürüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu gerçekleştirilen asfaltlama çalışmalarını yerlerinde inceleyerek çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu açıklamasında “İl Özel İdaremizin 2018 yatırım programında bulunan yol çalışmalarını yerinde gördük. İncelememize toplam uzunluğu 17 km. olan Sivrice – Gözeli - Duygulu grup köy yolumuzla başladık. Bu yolumuzda 2. kat yama ve asfaltlama çalışmaları gerçekleştirildi. Daha sonra 4. Km’lik Karakoçan Çayırdam - Soğucak yolunda yürütülen asfaltlama faaliyetlerini yerinde inceledik.  Ayrıca Karakoçan ve Kovancılar ilçelerimizin çok sayıda köyünde ikamet eden vatandaşlarımızın ulaşım konforunu artıracak olan 10 km. uzunluğundaki Kuşçu, Akbulak, Maksutlu grup köy yolundaki 2.kat asfaltlama çalışmalarımızı da tamamlamış bulunmaktayız. Özel İdare olarak bu yıl yaklaşık 400 km. birinci kat asfalt planlamıştık, bu hedefimizi gerçekleştirmek için süratle çalışmaktayız. Bunun yanında bozulan yollarla alakalı olarak da 250 km. ikinci kat, 150 km. de birinci kat asfalt çalışmamız bulunmaktadır.

Stabilize çalışmalarımız ile birlikte toplam da bu yıl yaklaşık 1000 km. köy yolunda çalışma yapmış olacağız. Dokunmadık köyümüz ve köy yolumuz kalmayıncaya kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Ana hedefimiz grup yollarının tamamını asfaltlamak, asfaltı olmayanları da asfalta kavuşturmaktır. 2018 yılı sonu itibariyle planımız grup yollarının yüzde seksen beşinin asfalt olmasını sağlamak ve 552 köy yolumuzdan yaklaşık 500’ününde yolunu asfalta kavuşturmaktır. 2019 yılı sonu itibariyle de asfaltı bulunmayan köy yolu bırakmamaktır. Çalışmalarımızı hızlı bir şekilde gerçekleştiren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme