Hafız Osman Öğe Anma Konseri Düzenlenecek

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü periyodik ve Özel konserler ile programlarına devam ediyor.

Koro Müdürü Olcay BÜRHAN yaptığı açıklamada Koromuzun sunacağı ‘ Harput Musikisinin Üstadı Merhum Hafız Osman Öge’yi anmak için düzenlenecek olan özel konser’ ile programlarımıza devem etiklerini belirtti.

Devlet Klasik Türk Müziği Korosu   Harput musikisine katkılarından dolayı Hafız Osman Öge’yi tanıtmak ve Harput musikisinin büyük üstadını anmak için bir konser düzenleyeceğiz, Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde  12.10.2018 Cuma günü Saat: 20:00’de Şef Kenan ÇİMTAY yönetiminde izleyicilerimize sunacaklarını ve konserimizde İstanbul Devlet Halk Müziği Korosu Şefi Uğur KAYA ile misafir sanatçılar Salih TURHAN, Adnan ÇLİLESİZ ve mahalli sanatçılarımız Lokman TASALI, Nihat KAZEZOĞLU, Osman BULUT, Yalçın TURHAN Koromuza eşlik edeceklerdir. Konuk sanatçılarımızın katılacakları Harput musikisinden oluşan Solo ve Koro olarak seslendirecekleri bir repertuarla izleyicilerin karşısına çıkacaklarını belirtti.

Hafız Osman Öge: 1892’de Harput’ta doğar Hafız Osman. Osman Feyzi’dir asıl ismi. Hafız olduğundan dolayı Hafız Osman demişler. 1960 yılında bütün Harput ezgilerini mani, türkü, hoyrat ve gazel şeklinde okuyarak bantlara kayıt ettirmiş ve Elazığ musikisine miras bırakmıştır. 1975 yılında Rahmet-i Rahmana kavuşur.

Ayrıca Konser öncesi Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yaran-ı Harput Derneği katkılarıyla sanatcı Salih TURHAN tarafından derlenen ‘ Harputlu Hafız Osman Öge Hayatı Sanatı ve İcra ettiği havalar’ isimli Kitap ve CD tanıtımının da yapılacağını ifade etti.

Bu programın hazırlanmasına vesile olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüze, katkılarından dolayı Elazığ Belediyemize ve Belediye Başkanımız Mücahit YANILMAZ’a ve Yaran-ı Harput Derneğine teşekkür ediyoruz.

Koro Müdürü Olcay BÜRHAN yeni sanat sezonunda farklı misafir sanatçılar ve koromuz sanatçıları ile yapılacak konserlerimize tüm halkımızın davetli olduğunu, konserlerimizde bizleri yalnız bırakmayacak olan hemşerilerimize iyi seyirler diledi.

Bakmadan Geçme