Filistin Film Günleri 6–8 Mart'ta Sinema Salonlarında

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği iş birliğinde 6–8 Mart 2026 tarihleri arasında Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 'Filistin Film Günleri' etkinliği düzenlenecek. Etkinlik kapsamında üç film sinema salonlarında izleyiciyle buluşacak.

Oscar Ödüllü Film Programda Yer Alıyor

Gösterilecek filmlerden “No Other Land (Gidecek Yer Yok)”, 2025 yılında düzenlenen Academy Awards’ta En İyi Belgesel dalında Oscar ödülünü kazandı.

Programda ayrıca “The Voice of Hind Rajab (Hind Rajab’ın Sesi)” En İyi Uluslararası Film dalında Akademi Ödülleri’ne aday gösterilirken, “All That's Left of You (Senden Geriye Kalan)” ise Ürdün tarafından aynı kategoride aday adayı olarak gösterildi.

Filistin Film Günleri 6–8 Mart'ta Sinema Salonlarında

Amaç: İnsan Hikâyelerine Dikkat Çekmek

Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Filistin Film Günleri’nin Filistin’de yaşanan insan hikâyelerini, yerinden edilme süreçlerini, savaşın siviller üzerindeki etkilerini ve kuşaklar arası travmaları sinemanın evrensel dili aracılığıyla izleyiciye aktarmayı amaçladığı ifade edildi.

Gösterimler Türkiye Genelinde

Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleştirilecek etkinliğin toplumsal dayanışma ve ortak insani değerler çerçevesinde farkındalık oluşturmasının hedeflendiği belirtildi.

Film gösterimlerinin 6–8 Mart 2026 tarihleri arasında Türkiye genelindeki sinema salonlarında yapılacağı ve bilet fiyatının 120 TL olarak belirlendiği bildirildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme

Elazığ Haber 23 - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!