Elazığ'ın Önemli Sorunu Ortadan Kalkıyor

Elazığ'da yıllardır konuşulan ve kentin kronikleşen problemlerinden biri olan otopark sorunu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın vizyon projeleriyle ortadan kalkıyor.

Başkan Şerifoğulları’nın, seçim döneminde vaatleri arasında yer alan otopark projeleri kısa zamanda tamamlanma aşamasına geldi. 
Yakın zamanda görkemli törenle açılışları gerçekleştirilecek olan 15 Temmuz Yer Altı Otoparkı ve Kent Meydanı Otoparkı Elazığ’ın otopark ihtiyacını karşılamanın yanı sıra üst yapısıyla da kente büyük bir değer kazandıracak. 

Binin üzerinde araç kapasitesine sahip olan iki dev projenin hayat bulmasıyla şehrin çehresi değişecek, daha önce cadde ve sokaklarda görülen kötü görüntüler ortadan kalkacak ve şehir içi trafiği büyük ölçüde rahatlayacak. 

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI 

Elazığ’ın kimliğine değer kazandıracak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Projesi inşa çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Yüzde 80 oranında tamamlanan proje kapsamında, toplam 7.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı 224 araç kapasiteli yer altı otoparkı inşa ediliyor. Alanın üst kısmı ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Kapalı Çarşı ile bütünlük oluşturacak şekilde yeniden düzenlenerek 11 bin metrekarelik bir meydan çalışması gerçekleştirilecek.

Elazığ'ın Önemli Sorunu Ortadan Kalkıyor

KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI

Şehre yepyeni bir vizyon kazandıracak Kent Meydanı ve Yer Altı Otoparkı projesi inşa çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. 
Kent Meydanı projesi kapsamında, şehrin otopark ihtiyacına çözüm amacıyla toplamda 22.000 metrekare kapalı alana sahip, iki katlı ve 940 araç kapasiteli modern yer altı otoparkı kaba inşa çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Tarihi Öğretmenevi ile yeni Valilik binası arasında kalan alan, Cemiloğlu Parkı’nı da kapsayacak şekilde Kent Meydanı olarak düzenleniyor. Proje kapsamında yaklaşık 38.000 metrekare açık alan düzenleme çalışması gerçekleştirilecek. Alan, kafeterya ve yeşil alan düzenlemesiyle yeniden şekillenecek. Şehre yepyeni bir kimliksel değer olarak hayata geçirilen Kent Meydanı; peyzaj, su öğeleri, kuru havuz (su oyunları), süs havuzları, lazerli ışık gösterileri ve simgesel bir çalışma ile şekillenecek.

Elazığ'ın Önemli Sorunu Ortadan Kalkıyor

Bakmadan Geçme