• Haberler
  • Eğitim
  • Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden B-Reçete Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden B-Reçete Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen B-Reçete Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Müdürü, kurum müdürleri, il müdür yardımcıları, şube müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, teknik personel ve üreticiler katıldı.

“Bitki Koruma Ürünleri Kayıt Altına Alınacak”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü, B-Reçete uygulaması sayesinde bitki koruma ürünlerinin doğru dozda, doğru zamanda ve kayıtlı şekilde kullanılmasının sağlanacağını belirtti.

Bu sistemle pestisit kalıntısının azaltılabileceğini ve üretim süreçlerinin daha güvenli hale getirileceğini ifade eden İl Müdürü, teknik rehberlik çalışmalarının sahada aktif olarak sürdürüleceğini vurguladı.

Üreticilere Kapsamlı Bilgilendirme

Toplantı kapsamında katılımcılara şu başlıklarda bilgilendirme yapıldı:

  • B-Reçete Uygulaması

  • Meyve hastalık ve zararlıları

  • Bağlarda unlu bit zararlısı ve mücadele yöntemleri

  • Kayısı ve dut ürünlerinde aflatoksin ve okratoksin

  • Hasat öncesi pestisit kalıntısı

Gıda Güvenliği İçin Önemli Adım

Toplantıda, bitki koruma ürünlerinin bilinçli ve kontrollü kullanımının hem üretim sürecine hem de gıda güvenilirliğine sağladığı katkılar ele alındı.

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, B-Reçete uygulamasına yönelik bilgilendirme çalışmalarının sahada ve eğitim programlarıyla devam edeceğini bildirdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme

Elazığ Haber 23 - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!