Elazığ'ı Geleceğe Taşıyan Projeler Hayat Buluyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerioğulları'nın 5 yıllık hizmet dönemi için vaat ettiği 100 proje birer birer tamamlanarak Elazığ halkının hizmetine sunuluyor.

Projeler arasında yer alan otopark, kent meydanı, yeşil alan, altyapı gibi mega projeler ise Elazığ’ı geleceğe hazırlıyor. 

Elazığ Belediyesinin tüm birimlerini şehrin hizmetine seferber eden Başkan Şahin Şerifoğulları, bir yandan hizmet ve gönül belediyeciliğinin gerekliliklerini yerine getirirken, bir yandan da deprem nedeniyle ağır yara alan Elazığ’ı yeniden şekillendiren, güzelleştiren ve geleceğe hazırlayan projeleri teker teker hayata geçiriyor. 

Başkan Şerifoğulları, 3 Yıllık hizmet sürecinde vaat ettiği 100 projenin yüzde 75’ini hizmete sunmanın gururunu yaşarken, Elazığ’ın ve şehir insanının temel ihtiyaçlarına cevap veren projelerin her biri ayrı önem taşıyor. 

Elazığ’da yıllardır konuşulan ancak bir türlü yapılamayan hizmetleri kısa sürede hayata geçiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’da adından yıllarca söz ettirecek bir başkan olarak tarihe geçecek. 

MEGA PROJELER ELAZIĞ’A DEĞER KATACAK

Elazığ Belediyesinin hayata geçirdiği Mega projelerin bir kısmı tamamlanarak hizmete sunulurken, diğer projelerin ise inşa süreci devam ediyor. 

FUAR VE KÜLTÜR MERKEZİ

Elazığ’da yıllarca eksikliği hissedilen Fuar ve Kongre Merkezi, Başkan Şerifoğulları’nın gayretli çalışması sonucu Elazığ’a kazandırıldı.  25.000 m² alan üzerinde 17.000 m² kapalı alandan oluşan ve Türkiye’nin ilk konsept projelerinden biri olan Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi Fuar Merkezi  bünyesindeki kapalı sergi alanı, çok amaçlı salonlar, fuaye alanları, restoran, idari bina ve otoparkıyla kompleks bir yapı kimliğine sahip oldu.Elazığ Belediyesinin Ramazan etkinliklerinin gerçekleştirildiği ve fuar organizasyonlarının başladığı Fuar ve Kongre Merkezi, her gün binlerce misafire ev sahipliği yapıyor. Elazığ’a büyük katma değer kazandıran Fuar ve Kongre merkezindeki insan yoğunluğu ve canlılık, şehrin çok önemli bir ihtiyacının giderildiğinin göstergesi oldu. 

ALTYAPI PROJESİ (İÇME SUYU - YAĞMUR SUYU - KANALİZASYON)

Elazığ’ın geleceği için büyük önem taşıyan altyapı sorununa çözüm olacak Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge Yapım İşi İhalesi yapıldı.

Elazığ'ın en önemli sorunu olan altyapı sorununu çözüme taşıyacak proje ile 1980'li yıllardan kalma asbestli borular sökülerek sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. Böylece vatandaşlar hem sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak hem de altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıp ve kaçaklar önlenerek sıklıkla yaşanan su kesintileri giderilmiş olacak. Proje ile aynı zamanda her yağmur sonrası büyük bir çileye dönüşen altyapı yetersizliğini çözüme ulaştıracak yağmur suyu drenaj hattı hattı döşenecek.

İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hattı, su depoları ve terfi istasyonları yapım işlerini kapsayan ihale çerçevesinde Akpınar, Çarşı, Çatalçeşme, Doğukent, Esentepe, Harput, İzzetpaşa, Karşıyaka, Kırklar, Kültür, Nailbey, Mustafapaşa, Salıbaba, Ulukent, Üniversite, Yıldızbağları, Zafran ve Yeni Mahalle bölgelerinde çalışmalar yapılacak. Resmi sürecin tamamlanmasının ardından fiziki çalışmalara başlanılacak. Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 2. Bölge Yapım İşi İhalesi ise 21 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Şehrin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yenileneceği proje doğrultusunda yıllardır Elazığ’ın çözüm bekleyen önemli bir problemi daha ortadan kalmış olacak.

KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın, vizyon projeleri arasında yer alan Kent Meydanı ve Yer Altı Otoparkı, Elazığlılara hizmet vermeye hazırlanıyor. Elazığ Öğretmenevi ile yeni Valilik binası arasındaki alanda inşa edilen ve Elazığ’a değer katacak Kent Meydanı toplamda 38.000 m² alanda 900 araçlık iki katlı yer altı otoparkı olacak şekilde yapılıyor.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI YERALTI OTOPARKI VE MEYDAN DÜZENLEME PROJESİ 

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın girişimi sonucunda Elazığ Belediyesi'ne devredilen SGK eski binası yerleşkesi ve 15 Temmuz Demokrasi meydanında vizyon bir proje daha hayata geçiriliyor. 

Proje kapsamında Kapalı Çarşı girişinde, tarihi Valilik Binası'nın arkasında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu eski hizmet binasının yıkıldığı alan, iki katlı 235 araçlık yeraltı otoparkı ve meydan olarak düzenleniyor. Çalışmaların hızla devam ettiği projenin en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılması hedefleniyor. 

ŞEHRİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Elazığ’ın her mahallesine eşit hizmet götüren Belediye Başkanı Şahin Şerifogulları’nın hayata geçirdiği Çayda Çıra Kent Köy, Zübeyde Hanım Caddesi Yeşilkuşak, Ulukent Kanal Boyu projelerinin yanı sıra, yeni imar bağlantı yolları, İçme suyu arıtma tesisi , tarihi mekanların restorasyonları, Engelsiz Yaşam Merkezi, Mini Terminal, Traktörcüler Sitesi gibi bir çok önemli proje ile Elazığ’ın çehresi değişiyor. 

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR

Mega projelerin yapım sürecini yakından takip eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, çalışmaları yerinde inceliyor. Vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Şerifoğulları, önerileri ve görüşleri alıyor. Projelerden çok memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar Elazığ’ın eksiklerini gideren ve sorunlara çözüm getiren Başkan Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyor.

Bakmadan Geçme