Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde Bir İlk Daha

Bingöl'den dayanılmaz ağrılarla gelen hastadan,büyüğü 1,5 santim olan iki taş, Uzm. Dr. Kadir Yıldırım tarafından gerçekleştirilen'Ultra mini PNL operasyonu' ile çıkarılıp bir günde taburcu edildi.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde bir ilk daha başarıyla gerçekleştirildi. Dayanılmaz böbrek ağrıları ile Bingöl’den sevk edilen hastadan, Uzm. Dr. Kadir Yıldırım tarafından gerçekleştirilen operasyonla büyüğü 1,5 santim olan iki taş “Ultra mini PNL operasyonu” ile çıkartılarak, hasta ertesi gün taburcu edildi.

Bingöl’de yaşayan, 46 yaşında ve şoförlük yaparak geçimini sağlayan hasta Hanifi Baraç’a gerçekleştirdikleri böbrek taşı operasyonu hakkında da bilgi veren Uzm. Dr. Kadir Yıldırım, hastanın  hastanelerine böbrek taşı şikayeti ile başvurduğunu belirterek,  şunları söyledi;

“Yapılan tetkiklerde hastamızın böbreğinde  büyüğü 1.5 santim boyutunda iki taş bulunduğunu tespit ettik ve hastaya sunduğumuz  seçenekler arasından  en uygun yöntemin ‘ultra-mini perkütan nefrolitotomi operasyonu’ olduğuna karar verdik. Üroloji ve anestezi ekibimizin oldukça titiz çabalarıyla  hastamızın,  yaklaşık 1 saat gibi bir sürede tüm taşları alınarak ameliyattan sonraki  gün taburcu edildiğini”belirterek sözlerine şöle devam etti;

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Üroloji ekibi olarak,kliniğimizde ; Eswl (ses dalgaları yardımı ile böbrek taşı kırılması),  lazerle böbrek kanal taşları operasyonu, Flexible üreterorenoskopi, lazerle böbrek taşı operasyonu ile  standart –mini ve ultra mini PNL operasyonlarını başarı ile gerçekleştirebilmekteyiz “dedi.

ULTRA MİNİ PNL OPERASYONUNUN FARKI

Üroloji kliniği olarak yılda yaklaşık  100 civarında hastaya kapalı böbrek taşı operasyonu uyguladıklarını belirten Uzm. Dr. Kadir Yıldırım, “Ancak,Ultra Mini PNL Operasyonu adı verilen   işlemin  hastanemizde ve bildiğimiz kadarıyla ilimizde ilk defa Bingöl'den gelen bir hastamıza uygulandığını belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Bu işlem, böbreğe çok daha az zarar veren, kanamanın daha az olduğu, hastanın günlük yaşamına çok daha kısa sürede dönebildiği  bir işlemdir. Bu işlem ile özellikle 2 cm’den küçük taşı olan hastalarda, çocuk hastalarda ve tek böbrekli hastalarda taş cerrahisi için çok iyi bir seçenektir” dedi. 

“RİSKLİ DEDİLER”

Operasyonun ertesi gününde taburcu olan Hanifi Baraç ise, böbreğindeki taşlar nedeniyle dayanılmaz ağrılar çektiğini belirterek, “Başka hastanelere başvurdum ancak riskli bir ameliyat olduğu için cesaret edemedim. Bingöl’deki üroloji uzmanı  bana Dr.Kadir Yıldırım hocamızı tavsiye edince Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanemize geldim. Doktorum burada bana  yeni bir yöntemle başarılı bir şekilde ameliyat olup sağlığıma kavuşabileceğimi söyledi.Ve ameliyat hakkında bana bilgi verdikten sonra ameliyat oldum. Şimdi hiçbir ağrım kalmadı” dedi.

Hanifi Baraç, başta doktoru Uzm. Dr. Kadir Yıldırım olmak üzere, üroloji ve anestezi ekibi, güler yüzlü personel,  ve konforlu hasta odalarıyla kendisini evinde gibi hissettiren Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin tüm çalışanlarına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme