Elazığ'da Fırıncılara Hijyen Eğitimi

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği Elazığ merkez ve ilçelerinde fırıncılar için 'Temel Gıda Hijyen Eğitimi' verildi.

Su Ürünleri Enstitüsü konferans ve toplantı salonunda geçtiğimiz gün yapılan eğitime; İl Müdürü Ali Kılıç, Gıda ve Yem Şube Müdürü Tuncay Özen, Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız, Kovancılar Esnaf Odası Başkanı  Ahmet Özdoğan, Kovancılar, Karakoçan ve Palu ilçelerinde ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi yapan üreticiler katıldı.

İl Müdürü Kılıç; “Yaşanan pandemi sürecince insanların yaşaması için gerekli olan olan besinler üretildi, üretilmeye de devam ediyor. Bu süreçte çiftçilerimiz kullanılmayan tarım arazilerinin etkinleştirmesi projesi kapsamında tarım arazilerini ekmek suretiyle halkımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştı. 2021 yılında ülkemiz 3 milyon ton un ihraç etti. İhraç ettiğimiz undan da yaklaşık 1 milyar dolar gelir elde ederek, dünyanın un ihtiyacının yaklaşık yüzde 19’unu karşıladığını” söyledi.

Konuşmasında hijyen ve israf konularına dikkat çeken Kılıç; “Fırıncılarımız halkın ihtiyaç duyduğu ekmeği her sabah erken saatte hazırlayarak piyasaya sunuyor. Elazığ’da bir günde yaklaşık 1200 çuval un ve bunun karşılığında 450 bin adet ekmek üretiliyor. Halkımız inancı gereği israfın her türlüsüne karşı. Bu yüzden ekmeği de ihtiyacı kadar alıp tüketmeli. Bugün insanlarımıza israf ve temizlik anlayışını sağlayamazsak gelecek kuşaklara temiz bir toplum bırakamayız. Bu nedenle üretim sektöründe çalışanlar daha titiz davranmalıdır” dedi.

Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız’da beş yılda bir verilen hijyen eğitiminin önemine değinerek, eğitime destek veren Fırıncılar Federasyonu, Elazığ Fırıncılar Odası, Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü personeline ve kursa katılan esnaflara teşekkür etti.

Elazığ'da Fırıncılara Hijyen Eğitimi
Elazığ'da Fırıncılara Hijyen Eğitimi
Elazığ'da Fırıncılara Hijyen Eğitimi

Bakmadan Geçme