Elazığ'da 92 Okulun Mescidine 3 Bin 790 Metrekare Halı Desteği
Elazığ Eğitime Destek Platformu, kent genelindeki 7 ilçede bulunan 92 eğitim kurumunun mescidine toplam 3 bin 790,08 metrekare halı dağıtıldığını açıkladı.
Elazığ Eğitime Destek Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin ibadetlerini daha temiz ve düzenli ortamlarda yerine getirebilmeleri amacıyla başlatılan halı dağıtım çalışmasının tamamlandığı bildirildi.
Halılar ihtiyaç sahibi okullara teslim edildi
Açıklamaya göre Mahmut Esat Coşan Vakfı tarafından Elazığ Valiliğinin kullanımına bırakılan halılar, İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ihtiyaç sahibi eğitim kurumlarına ulaştırıldı.
Çalışma kapsamında Elazığ’ın 7 ilçesindeki 92 okulun mescidine toplam 3 bin 790,08 metrekare halı teslim edildi.
Çalışma Vali Hatipoğlu’nun girişimleriyle gerçekleştirildi
Halı desteğinin, Eğitime Destek Platformu Elazığ toplantısında dile getirilen bir öneri üzerine başlatıldığı belirtildi.
Çalışmanın Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’nun girişimleri ve öncülüğünde; İl Millî Eğitim Müdürlüğü, ilgili kamu kurumları ve Elazığ İl Özel İdaresinin iş birliğiyle tamamlandığı kaydedildi.
Katkı sunan kurumlara teşekkür edildi
Platformun açıklamasında, desteğin eğitim kurumlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesinin yanı sıra gençlerin millî ve manevi değerlerle yetişmesine verilen önemi de gösterdiği ifade edildi.
Çalışmaya öncülük eden Vali Numan Hatipoğlu ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Elazığ İl Özel İdaresi, ilgili kurumlar ve halıları bağışlayan Mahmut Esat Coşan Vakfı yönetimine teşekkür edildi.
Açıklamada, “Evlatlarımızın eğitimine ve geleceğine uzanan her adımın Elazığ’ımızın aydınlık yarınlarına bırakılan kıymetli bir miras olduğuna inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Bakmadan Geçme
