Elazığ'da 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Elazığ Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında Öğretmen evi önünde etkinlik düzenledi.

Konuyla alakalı olarak Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Açıklamada :''Sağlık Müdürlüğümüz tarafından 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında ilimizde vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı alanlarda Halk Sağlığı Koruyucu Sağlık Hizmetleri’nin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılarak farkındalık oluşturmak üzere çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve bağlı birimleri tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilimiz Öğretmenevi meydanında açılan stant çalışması ile halkımıza yönelik dağıtılan sağlık temalı broşürler eşliğinde sağlıklı beslenme, diyabet, prostat kanseri, meme kanseri, gaitada gizli kan, smear testi konularında çeşitli bilgi verildi.

Çalışanlarımız tarafından Halk Sağlığı Haftasının 2.nci gününde düzenlenen bir başka etkinlikte ise halkımızın yoğun uğrak alanlarından olan günlük halk pazarı semtleri seçilerek gezi ve ziyaretler yapıldı. Kalabalık bir çalışan grubu ile yapılan ziyaretler sırasında  vatandaşlara tüm dünyada ve ülkemizde kutlanan  3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası’nın önemi ve amacı anlatıldı. Fiziksel aktivite, ideal kilo oranı, doğru beslenme, şeker, tuz ve yağ tüketiminin azaltılması, meyve sebze tüketimi, sigaranın zararları ve içilen ortamlardan uzak durulması, uyku düzeni,  hakkında da katılımcılara bilgi veren çalışanlarımız, haftada en az üç gün 30-40 dakikalık yürüyüş programlarının düzenlemesi konusunda da önerilerde bulundular.''Denildi.

Bakmadan Geçme