Başkan Yıldırım, Depremin Yaralarını Dayanışmayla Sarıyoruz

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının dayanışmayla sarıldığını belirterek, büyük bir yardımlaşma örneği sergileyen Elazığ halkına özverili davranışlarından ötürü teşekkür etti.

6 Şubat'ta, merkezleri Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerin yaralarının devlet-millet birliğiyle sarıldığını belirten AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, AK Parti Elazığ İl Teşkilatı olarak depremden etkilenen vatandaşlara ilk günden itibaren destek olduklarını vurguladı. 

Yapılan yardım faaliyetleriyle ilgili bir açıklama yapan Başkan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; "Son yüz yılın en büyük afetini yaşadık. Malesef bu afetin bilançosu çok ağır. 10 ilde meydana gelen ve 2020 yılında büyük bir deprem yaşayan Elazığ'ımızda da hissedilen ikiz depremlerin meydana geldiği andan itibaren sahaya inerek çalışmalara başladık. Teşkilat üyelerimizle birlikte deprem bölgelerine yardım ulaştırmak için yoğun bir çaba içerisine girdik. İlk etapta topladığımız yardımları AFAD ve Kızılay ile koordineli bir şekilde, depremzedelere ulaştırdık. Malatya'ya ilk gün ekmek ve su yardımında bulunduk. Gençlik Kollarımız Malatya'ya taşındı ve ilk günden itibaren orada görevlendirildi. Kadın Kollarımız her gün yardım için gidiş dönüş yapıyor. Baskil ilçemizde 40 bine yakın depremzede var. Buradaki koordinasyonun sağlanması konusunda İlçe Başkanımızla ve Belediye Başkanımızla sürekli irtibat halindeyiz. Öte yandan bu süreçte deprem bölgelerine giderek vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik, Koordinasyon Merkezlerimizdeki toplantılara katıldık. Ayrıca, depremde yaralandıktan sonra tedavi amacıyla Elazığ'a gelen vatandaşlarımızı hastanede ziyaret ettik. Tabi Elazığ'ımız da depremden en çok etkilenen şehirlerden biri. Bir yandan depremde yıkım olan şehirlere destek olurken bir yandan da Elazığ merkezden, ilçelerden, beldelerden ve köylerden bilgi alıyoruz. Şehir genelinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Ağır hasarlı olan binaların yıkımı gerçekleştiriliyor. İnşallah bu afetin yaraları en kısa zamanda sarılacak. Ben Elazığ halkına da yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilemeleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Bizler sahadayız, teşkilat üyelerimizle birlikte yardımlarımıza devam ediyoruz. Rabbim inşallah bir daha böyle afetler yaşatmaz. Bu üzücü afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bu vesileyle bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Bakmadan Geçme