Başkan Albayrak, Ulusal Marketlere Karşı Mücadelemiz Devam Edecek

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak son günlerde çeşitli konularla gündeme gelen ulusal marketler hakkında bir açıklama yaptı.

ALBAYRAK "YILLARDIR VERDİĞİMİZ MÜCADELE ÇOK ŞÜKÜR KARŞILIĞINI BULMAYA BAŞLADI"

Başkan Albayrak,”Geçtiğimiz günlerde bir panelde konuşan Gıda Perakendecileri Derneği eski başkanı Galip Aykaç, milletimizi, kıymetli siyasilerimizi,oda başkanları ve gazetecileri tehdit eder bir şekilde tasvip etmediğimiz açıklamalar yapmıştır.Bu konuyla alakalı olarak biz oda başkanları yıllardır ulusal marketlerin hem yerel esnafı hem de tüketicileri mağdur ettiğini diler getirip, önemler alınmasını istemiştik.Galip Aykaç'ın açıklamaları bizim mücadelemizin ne denli haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Millete, siyasilere, oda başkanları ve gazetecilere tehdit boyutuna ulaşan bu durum tehlikenin ne denli büyük olduğunu gözler önüne sermiştir" dedi.

SORUNLAR DAHA DA BÜYÜMEDEN, İDARECİLERİN ULUSAL MARKETLERLE İLGİLİ ÖNLEM ALMASI GEREKMEKTEDİR.

Ulusal marketlerle alakalı sorunların bir an önce çözüme Kavuşturulmasını isteyen başkan Albayrak, "Ekonomik zorluklarla boğuşan yerel esnafımızın temsilcileri olarak,idarecilerimizin ulusal marketlerle olan mücadelesini artırmasını talep ediyoruz. Bu mücadelede bizler de devletimizin yanındayız.Mahallelerde her geçen gün sayısı artan zincir marketlerla alakalı acil olarak önlem alınması gerekmektedir.Yerel esnafımız zincir marketler nedeniyle faaliyetlerini yürütememekte ve kepenk indires esnaf sayısı her geçen gün artmaktadır" şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARIMIZ BUNLARA PİRİM VERMESİN

Ulusal marketlerin fiyat politikasının sanıldığı kadar masum olmadığına değinen Albayrak, "Vatandaşlarımız emin olsunlar ki ulusal marketlerde satılan bir çok ürün yerel esnafımızda daha uygun fiyatlarla satılmaktadır. Vatandaşlarımız ulusal marketlerin tüm ürünlerinin uygun fiyatlı olduğunu düşünerek buralara yöneliyorlar. Tabi ki herkes bütçesine dikkat etmek zorundadır. Buna bir sözümüz yok; fakat vatandaşlarımız ulusal marketlerde, çoğu ürünün fiyatını yerel esnaflara gidip karşılaştırdıklarında fiyatların esnaflarımızda daha uygun veya aynı olduğunu göreceklerdir" dedi.

MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR.

Zincir marketlerin vatandaşın cebini boşalttığını belirten Albayrak, "Bizler oda başkanları olarak bu büyük mücadelede devletimizle, milletimizle birlikteyiz.Yerel esnafa sahip çıkmamız gerekiyor ki toplum ekonomik anlamda ayakta kalabilsin. Bu konuda asla taviz vermeden kararlıkla mücadelemize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme