Başkan Alan, Deprem Nedeniyle Gerçekleştirilecek Tescil İşlemleri Ücretsiz Olacaktır

Elazığ Ticaret Ve Sanayi Odası başkanı İdris Alan, Deprem Nedeniyle Gerçekleştirilecek Tescil İşlemleri Ücretsiz Olacaktır dedi.

Depremlerden etkilenen 11 ili kapsayacak şekilde 492 sayılı Kanuna göre ticaret sicil harçları ile 5174 sayılı Kanunda öngörülen herhangi bir ücret ve gerçekleştirilen tescil, değişiklik ve terkin işlemlerine ilişkin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanacak ilanlardan 31/7/2023 tarihine kadar ilan ücreti alınmayacağı kararı 32130 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Alınan kararlara yönelik olarak Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “Üyelerimizden gelen yoğun talepler doğrultusunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak Ankara’da gerçekleştirdiğimiz temaslarda durumu Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu’na iletmiştik. Başkanımız da bu durumu Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile görüşerek takipçisi olacağını belirtmişti. Şükürler olsun ki 12 Mart tarihinde talebimiz Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hazine ve Maliye Bakanlığımızca 213 sayılı Kanunun 15. maddesi kapsamında mücbir sebep hali ilan edilen illerimizde bulunan ticaret sicili müdürlüklerine kayıtlı ticari işletme, ticaret şirketleri ve şubelere ilişkin olarak; Depremde işyeri hasar gören ve taşınmak durumunda kalan Üyelerimizin adres tescil işlemlerinden, depremde vefat eden işletme yetkililerinin devir işlemlerinden ve Ticaret Sicil Gazetesi yayın ilanlarından, 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü mesai bitimine kadar herhangi bir ücret alınmayacaktır.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bakmadan Geçme