Başkan Alan'dan Maden Çıkarması: 'Rezervler Yerinde İşlenmeli'
Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Bakır Madenliler Derneği ziyaretinde Maden ilçesinin ekonomik potansiyeli ve yerinde üretim vurgusu yaptı.
Haberin Özeti
- • Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Bakır Madenliler Derneği ziyaretinde Dernek Başkanı Mesut Aksan ile Maden ilçesinin ticari potansiyelini görüştü.
- • Dernek Başkanı Aksan, Maden’deki bakır rezervlerinin ekonomik ve çevresel fayda için başka iller yerine ilçede işlenmesi gerektiğini vurguladı.
- • Görüşmede, yerinde işlemenin istihdamı artırıp bölge ekonomisini canlandıracağı belirtilerek, yüksek katma değer için ortak çalışma kararı alındı.
Dernekte Kritik Toplantı
İdris Alan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak Elazığ Bakır Madenliler Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Mesut Aksan ve yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirilen görüşmede, Maden ilçesinin ticari potansiyeli ve devam eden yatırımlar masaya yatırıldı.
Kadim Yapılar ve İlçe Planlaması Gündemde
Ziyarette ilçenin tarihi yapılarının korunması, yerleşim planı ve ekonomik projeler ele alınırken, Başkan Alan birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Alan, yapılacak istişarelerin hem Maden ilçesine hem de Elazığ’a katkı sunacağını ifade etti.
“Rezervler Yerinde İşlenmeli”
Dernek Başkanı Mesut Aksan ise Maden’de bulunan önemli bakır rezervlerine dikkat çekerek, çıkarılan cevherin başka illerde işlenmesi yerine ilçede kurulacak tesislerde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Aksan, bu yaklaşımın hem ekonomik hem de çevresel açıdan daha doğru olacağını vurguladı.
İstihdam ve Kalkınma Vurgusu
Toplantıda, yeraltı kaynaklarının yerinde işlenmesiyle birlikte yeni iş alanlarının oluşacağı ve bölge ekonomisinin canlanacağı görüşü öne çıktı. Bu durumun Elazığ’ın sanayi altyapısını da güçlendireceği ifade edildi.
Ortak Çalışma Kararı
Ziyaretin sonunda, dile getirilen taleplerin ilgili firmalara iletilmesi ve sürecin yakından takip edilmesi konusunda mutabakata varıldı. Ayrıca Elazığ’ın en yüksek katma değeri elde etmesi için tüm paydaşlarla ortak hareket edilmesi kararlaştırıldı.
Bakmadan Geçme