• Haberler
  • Eğitim
  • BARÜ, APAIE 2026'da Küresel İş Birliklerini Güçlendirdi

BARÜ, APAIE 2026'da Küresel İş Birliklerini Güçlendirdi

Bartın Üniversitesi (BARÜ), Hong Kong'da düzenlenen 19. Asya-Pasifik Uluslararası Eğitim Birliği Yükseköğretim Konferansı ve Fuarı'nda (APAIE 2026) uluslararası temaslarda bulunarak yeni iş birliği adımları attı.

Katılım: BARÜ, Hong Kong’da düzenlenen APAIE 2026 Konferansı’nda yer aldı.
Temaslar: ABD, Romanya, Portekiz, Polonya, Kanada ve Peru’dan üniversitelerle görüşmeler yapıldı.
İş Birliği: Yeni akademik ortaklıklar ve proje imkanları üzerine adımlar atıldı.
Tanıtım: “Study in Türkiye” standında BARÜ’nün uluslararası çalışmaları anlatıldı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ), yükseköğretimde dünyanın önde gelen uluslararası platformlarından biri olan Asia-Pacific Association for International Education tarafından organize edilen 19. Asya-Pasifik Uluslararası Eğitim Birliği Yükseköğretim Konferansı ve Fuarı’na (APAIE 2026) katıldı.

BARÜ, APAIE 2026'da Küresel İş Birliklerini Güçlendirdi

Hong Kong’da “Küresel İyilik İçin Asya-Pasifik İş Birlikleri” temasıyla düzenlenen organizasyonda BARÜ’yü Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya ile Dış İlişkiler Genel Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş temsil etti.

Konferans kapsamında Rektör Akkaya; Romanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Portekiz başta olmak üzere birçok uluslararası yükseköğretim kurumu temsilcileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmeler çerçevesinde Polonya’dan Poznan University of Technology, Kanada’dan College of the North Atlantic ve University Canada West ile Peru’dan Universidad Tecnológica del Perú temsilcileriyle önemli iş birliği adımları atıldı.

BARÜ, APAIE 2026'da Küresel İş Birliklerini Güçlendirdi

Ayrıca Türkiye Ulusal Ajansı koordinasyonunda yürütülen “Study in Türkiye” çalışmaları kapsamında kurulan stantta BARÜ; akademik iş birlikleri, öğrenci ve personel hareketlilikleri ile ortak proje olanaklarını tanıttı.

Rektör Akkaya, APAIE 2026 kapsamında başlatılan temasların BARÜ’nün uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda sürdürüleceğini ifade etti.

Elazığ Haber 23

Bakmadan Geçme

Elazığ Haber 23 - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!