• Haberler
  • Gündem
  • Bağımsızlık Yılı'nda Elazığ'da Bağımlılıkla Mücadele Güçleniyor: 7 Bin 550 Kişiye Ulaşıldı

Bağımsızlık Yılı'nda Elazığ'da Bağımlılıkla Mücadele Güçleniyor: 7 Bin 550 Kişiye Ulaşıldı

Bağımlılıkla mücadelede toplumsal farkındalığın artırılması ve destek mekanizmalarının kamuoyuyla paylaşılması amacıyla Elazığ'da yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

“Bağımsızlık Yılı” kapsamında Elazığ Yeşilay Şubesi tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerde 2025 yılı içerisinde 7 bin 550 kişiye doğrudan ulaşıldı.

Elazığ Yeşilay Şubesi Sahada Aktif Rol Üstleniyor

1920 yılında kurulan ve alkol, tütün, madde, kumar ile teknoloji bağımlılıklarına karşı mücadele eden Yeşilay, Elazığ’da da önleyici ve koruyucu çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Elazığ Yeşilay Şube Başkanı Harun Gündüz öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında özellikle çocuklar ve gençlere yönelik eğitimler ön plana çıkıyor.

2025 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler

  • 2.320 kişiye Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Yetişkin Eğitimi

  • 2.030 üniversite öğrencisine Akran Eğitimi

  • 77 esnaf ziyareti ile yerinde bilgilendirme

  • 3.200 ilkokul ve ortaokul öğrencisine erken yaşta önleyici eğitim

Bu çalışmalarla toplam 7 bin 550 kişiye ulaşıldı.

Bağımsızlık Yılı’nda Çok Paydaşlı Mücadele

Sayın Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 2026 yılının “Bağımsızlık Yılı” olarak ilan edilmesiyle birlikte, bağımlılıklardan özgürleşme hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar Elazığ’da da Valilik koordinasyonunda kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle sürdürülüyor.

YEDAM Verileri Mücadelenin Etkisini Gösteriyor

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) verilerine göre kumar bağımlılığı nedeniyle danışmanlık alan bireylerin;

  •  
    1. ayda %80,1’inin

  •  
    1. ayda %83,1’inin

  •  
    1. ayda %83,2’sinin

kumar oynamadığı tespit edildi.

Türkiye genelinde YEDAM’a yapılan kumar bağımlılığı başvuruları ise her yıl artış gösteriyor:

  • 2022: 3.006

  • 2023: 3.552

  • 2024: 4.798

  • 2025: 5.748

Elazığ YEDAM İl Verileri

Elazığ YEDAM tarafından bugüne kadar:

  • 677 başvuru alındı

  • 627 danışana hizmet verildi

  • 5.512 bireysel görüşme gerçekleştirildi

Bağımlılık türlerine göre başvurular:

  • Madde bağımlılığı: 237

  • Tütün bağımlılığı: 232

  • Kumar bağımlılığı: 79

  • Alkol bağımlılığı: 46

  • İnternet bağımlılığı: 38

“Bağımlılıkla Mücadele Toplumsal Bir Sorumluluktur”

Elazığ Yeşilay Şube Başkanı Harun Gündüz, bağımlılıkla mücadelenin yalnızca bireyi değil aileyi ve toplumu kapsayan çok boyutlu bir süreç olduğunu vurguladı.

Bağımlılık sorunu yaşayan bireyler ve ailelerinin 115 YEDAM Danışmanlık Hattı üzerinden ücretsiz ve gizli destek alabileceği belirtildi.

“Bu yıl bağımlılıklardan özgürleşmenin yılıdır. Bu yıl Bağımsızlık Yılıdır. Bu yıl hepimizin yılıdır.”

Elazığ Haber 23

Bakmadan Geçme

Elazığ Haber 23 - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!