Bağımsız Milletvekili Adayı Prof.Dr.Bilal Çoban Ağın ve Keban'ı Ziyaret Etti

Elazığ bağımsız milletvekili adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, seçim gezileri kapsamın Ağın ve Keban ilçelerini ziyaret etti.

Esnafları gezip vatandaşlarla buluşan bağımsız aday Prof. Dr. Bilal ÇOBAN, Ağın’ın cazibe merkezinde olmamasına tepki gösterek, daha önce bu problemi dile getirdiklerini fakat siyaset kurumunun bu konuda yetersiz kaldığını ifade etti.
 
Bağımsız aday ÇOBAN’ın açıklamalarının satır başları şöyle:
 
‘’ Ağın ilçemiz kendine has bir üslubuyla, sessiz bir ilçedir. Okumuşluk oranı yüksektir. Eğitime verdiği önemin karşılığını hep il dışında hemşerilerimiz almıştır fakat görüyoruz ki şehrimiz içerisinde gerekli olan ilgiyi ve gelişmişliği maalesef ki yakalayamamıştır. Oysa bizim hayalimizdeki Ağın, kaynaklarını ekonomiye kazandırmış, işsizlik sorununu olmayan, üretimiyle yarattığı katma değerle Elazığımızın marka ilçelerinden biri olmasıdır. Bu kadim ilçemizde kadınlarımızın neredeyse tamamına yakını iş imkanı olmadığından ev hanımı statüsündeydi. Ne mutlu ki güler yüzleriyle ve emekleriyle ilçemize değer katan Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bizi geleceğe dair umutlandırmıştır. Şahsınızda Samiye Genç hanımefendiye öncülüğünden ötürü teşekkürü borç biliriz. Yıllardır sesli söylediğimiz teşvikte 6. Bölge statüsünde oluşumuz, girişimlerimiz ve ilimiz bazı siyasilerinin çabaları ile yalnızca OSB bölgelerinde geçerli olmuştu. Bu durumun iyi olmasından ziyade, tüm ilçelerimizi kapsayacak bir teşvik kapsamı olmasını deklare etmiştik. Geldiğimiz noktada cazibe iller kapsamına alınan şehrimizde ne yazık ki Ağın, teşvik kapsamına alınamamıştır. Bu kabul edilemez durumu Allah nasip edecek, 14 mayıs sonrasında meclis kürsüsünden haykırarak çözüme kavuşturacağız.’’ Dedi.
 
Ziyaretlerine Keban ilçesinde devam eden bağımsız aday Prof. Dr. Bilal ÇOBAN, gençlerin temizlikçiliğe ve güvenlikçiliğe mahkum edilmesinin altını çizerken açıklamalarına şöyle devam etti;
 
‘’ Keban, şehrimizin en yoğun ziyaretçi aldığı ilçelerinden biridir. Üretimin olduğu, istihdamın ve hizmetin sağlandığı bu ilçemizde maalesef ki balıkçılarımızın kronik sorunları vardır. Esnaflarımızın ve üretim yapan vatandaşlarımızın dramlarına hakimiz. Keban’ın kurtuluş planı bendedir. Oturmuş gece gündüz çalışmışız. İlçenin shot analizlerini masaya yatırmış, en güçlü yönleriyle zayıf yönlerini mukayese etmiş ve fırsatlarıyla tehditlerini araştırarak çözüm odaklı bir kurtuluş planı hazırlamışız. Benden daha iyi Keban’ın sorunlarına hakim olan varsa, benden daha çok Keban’a gelip, sorunları tespit edip, çözümleri masaya koyan varsa, hakkıdır, ona oyunuzu verin. Fakat daha iyi alternatifiniz yoksa, hep beraber tarih yazmak için, Keban’ın makus talihini değiştirmek için bana destek verin. Allah hepimize şanlı bir zafer ile yardım etsin. Dedi.
Bağımsız Milletvekili Adayı Prof.Dr.Bilal Çoban Ağın ve Keban'ı Ziyaret Etti
Bağımsız Milletvekili Adayı Prof.Dr.Bilal Çoban Ağın ve Keban'ı Ziyaret Etti

Bakmadan Geçme