Sadece Elazığ'ın Değil Bölgenin Sesi, Gürsel Erol

Rekorların ve ilklerin siyasetçisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Elazığ’dan seçildiği günden bugüne kadar şehrin sesi olma görevini üstlenen, kentte oluşması muhtemel mağduriyetlerin, hak kayıplarının, yanlış ve hataları uygulamaların, plansızlığın, bir kişi veya kesime uygulanacak ayrıcalıkların ve mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla gece gündüz demeden görev yapan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,  28. Dönemde de Meclis’e damga vurmaya devam ediyor.

SADECE ELAZIĞ’IN DEĞİL BÖLGENİN SESİ: GÜRSEL EROL

Bugüne kadar sadece Elazığ’da değil Hatay’dan Erzincan’a Malatya’dan Kahramanmaraş’a tüm bölgenin sorunlarını bizzat o şehirlere giderek takip ediyor ve çözüm konusunda Meclis çalışmalarını yönlendiriyor. Bunun yanında gençlerden yaşlılara, hastalardan deprem mağdurlarına her kesimin sesi olmayı başaran Erol, siyasi tecrübesi ile fark yaratmaya devam ediyor.

MECLİS’TE FARK YARATAN ÇALIŞMALAR

28. Dönemde TBMM’de bir an olsun dur durak bilmeden çalışan Gürsel Erol, verdiği soru önergeleri ve Meclis konuşmalarıyla sorun ve mağduriyetleri bakanlıklar düzeyinde Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. İşte Gürsel Erol’un Şubat ayından bugüne kadar Meclis’e taşıdığı sorunlar ve verdiği soru önergeleri:

MİLLETVEKİLİ EROL’DAN BAKAN ÖZHASEKİ’YE SORU ÖNERGESİ

Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, maden ocakları ve sahalarının incelenmesi konuları ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu. Erol, Elazığ ili Maden ilçesinde yer alan maden ocakları ve sahalarının bu konuda detaylı incelenmeleri ve çevreye vermiş olduğu zararlardan ötürü düzenli denetlenmesi konuları üzerine soru önergesinde bulundu. Milletvekili Erol, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin  yanıtlaması talebiyle TBMM’ye 8 soruluk önerge verdi.

MİLLETVEKİLİ EROL, KADINLARIN DA SESİ OLDU

Ülkemizde bir türlü çözülemeyen bir sorun olarak görülen “Kadına Yönelik Şiddet”in ortadan kaldırılması için yapılan çalışmalar ve alınan önlemler ise merak Erol, bu konuyu Meclis’e taşıdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle 5 maddelik soru önergesi veren Milletvekili Erol, bu önemli sorunu Meclis gündemine taşıdı.

CHP MİLLETVEKİLİ EROL’DAN BAKAN GÖKTAŞ’A SORU ÖNERGESİ

Gürsel Erol Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına 6 soruluk soru önergesi verdi. Erol, verdiği önergede kadına şiddet olaylarına değindi.

MİLLETVEKİLİ EROL’DAN BAKAN TEKİN'E SORU ÖNERGESİ

Erol, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması talebiyle TBMM’ye 6 soruluk önerge verdi. Milletvekili Erol,  son yıllardaki müfredat değişikliklerini, üniversitelerden ayrılan öğrenci sayısındaki artışı, üniversitelerin öğrencilere yeterli imkan sağlayamamasını, gençlerin eğitimleri esnasında karşılaştıkları ekonomik sorunları Meclis gündemine taşıdı.

MİLLETVEKİLİ EROL HEM ÜLKE HEM DE ELAZIĞ GENÇLİĞİNİN SESİ OLDU

Gürsel Erol, Türkiye'deki genç istihdamını ve gençlerin işsizlik sorununu da Meclis gündemine taşıdı. Erol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yanıtlaması talebiyle Genç istihdamı, işsizlik, Elazığ’daki gençlerin iş bulamama problemi gibi önemli konulardan oluşan 6 soruluk önerge vererek bu önemli sorunu da Meclis’e taşımış oldu. 

ELAZIĞ’IN YAPILAN HAKSIZLIK MECLİS GÜNDEMİNDE

Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın Kültür Yolu Festivalleri projesi kapsamına alınmamasının bu şehre haksızlık olduğunu dile getirerek sorunu TBMM’ye taşıdı. Erol, oldukça etkileyici ifadelerin yer aldığı 3 sorudan oluşan önergeyi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle Meclis’e sunarak Elazığ adına bir çalışma yürütülüp yürütülmediğini sordu.

MİLLETVEKİLİ EROL ELAZIĞ’DAKİ FAHİŞ KİRA ARTIŞLARINI BAKAN ÖZHASEKİ’YE SORDU

Gürsel Erol, Elazığ’da vatandaşların son zamanlarda en fazla şikayetçi olduğu konu olan kira artışlarını da 4 soruluk önergeyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sordu.

MİLLETVEKİLİ EROL, TBMM’DE KONUŞTU: ELAZIĞ, İKİNCİ BİR İLİÇ VAKASI İLE KARŞI KARŞIYA

Geçtiğimiz aylarda Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşanan maden faciasının arından Elazığ’daki duruma her fırsatta dikkat çeken CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bu kez TBMM’de konuştu. Söylediklerim tutanaklara geçsin, diyen Erol, Elazığ’ın ikinci bir İliç Faciası ile karşı karşıya olduğunu ve bu duruma acil bir tedbir alınması gerektiğini söyledi.

ŞUBAT AYINDAN ÖNCE HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILDI

Milletvekili Erol’un Şubat ayından önce vermiş olduğu soru önergelerinden bazıları ise şunlardı:

1- Gürsel Erol, maden ocakları ve sahalarının incelenmesi konuları ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu.

2- Gürsel Erol Elazığ İl Genel Meclisi'nin 2021 Yılının Şubat Ayı'nda yaptığı toplantıda Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne lojman yapımı için devredilen arsalarla ilgili soru önergesi verdi.

3- Gürsel Erol, bir türlü turizme kazandırılamayan Elazığ'ın doğa harikası kanyonlarıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) soru önergesi verdi.

4- Gürsel Erol, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği önergede, Maden Camii Kebir ve minaresinin restorasyon ile ilgili sorunlara değindi.

5- Gürsel Erol, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği önergede, Elazığ'da da yaşayan engelli vatandaşların yaşadığı sorunlara değindi.

6- Gürsel Erol, Elazığ'ın yıllardır çözülemeyen bir diğer sorunu olan Uluova Sulama Projesiyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi verdi.

7- Gürsel Erol, Elazığ'ın yıllardır çözülemeyen sorunlarından biri olan Kuzova Sulama Projesiyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi verdi…

8- Gürsel Erol, Elazığ'ın merkezinde bulunan Çimento Fabrikasıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi verdi.

9- Gürsel Erol Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın yanıtlaması istemiyle çiftçilerin sorunlarıyla ilgili soru önergesi sundu.

10- Erol, TBMM'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın yanıtlaması için Elazığ'daki işsizlik sorununu ile ilişkin soru önergesi verdi.

11- Erol, kanser hastalarının adeta sesi olarak çok önem taşıyan akıllı ilaç sorununu Meclis'e taşıdı.

12- Milletvekili Erol, Lösemi hastalarının sesi olarak önemli bir konuyu Meclis’e taşıdı. Erol, Türkiye gündemini sarsan “sahte Lösemi ilacı” konusuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması talebiyle TBMM’ye 8 soruluk önerge verdi.

13- Gürsel Erol, Elazığ’da doğalgaz bulunmayan ilçeleri, bu doğrultuda yapılan çalışmaları, doğalgaz bulunmayan ilçelerde vatandaşlara yakacak yardımı verilip verilmeyeceğini, Türkiye ve Elazığ’daki doğalgaz altyapı çalışmalarını, bu doğrultuda ayrılan bütçe ve harcanan parayı TBMM’ye verdiği soru önergesi aracılığıyla Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a sordu. 

KANUN TEKLİFİ
1- Erol, Gülhane Askeri Tıp Akademisinin Yeniden Kurulması ve Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesine Devredilmiş Olan Askeri Kurum ve Kuruluşların Milli Savunma Bakanlığı ile Gülhane Askeri Tıp Akademisine Devredilmesi için kanun teklifi verdi.

Bakmadan Geçme